MOUNTAIN CONDO

Mountain Condo
Mountain Condo
Mountain Condo
Mountain Condo
Mountain Condo
Mountain Condo
Mountain Condo
Mountain Condo
Mountain Condo
Mountain Condo
Mountain Condo
Mountain Condo
previous arrow
next arrow
Slider

Design Challenge:
As part of a larger townhouse complex this project consisted primarily of interior design. As part of a 1960’s development the existing construction consisted of prestressed concrete floors spanning between concrete block party walls. These structural elements had to a large extent been covered with finish materials. The homeowners agreed that a preferable concept would be to expose and express these materials as part of the unit design. The townhouse is also a series of split levels rising for 6 levels. The existing stairway construction consisted of full and half height walls restricting a sense of connection between these levels.

Design Solution:
In choosing to expose the structural materials of the house the resulting design direction took on a minimalist feel. Walls and ceilings were primarily plastered and finished white. The floors were ground to reveal the concrete aggregate and the seams between slabs. To soften these surfaces quarter sawn oak cabinetry and built-ins were introduced at locations throughout the home. A new open riser blackened steel stair is a centerpiece which opens the stairwell and interconnects the levels. Alongside this stair the concrete block was sandblasted to expose the masonry texture and pattern. Exposed conduit and industrial light fixtures complete the revealed aspect of the design.